Thursday, 14 June 2012

Karya Kreatif | Potret Pin Kayu

Dengan hanya melihat lakaran gambar yang tak berapa nak siap ni, pasti anda sudah mengenali wajah siapa yang dilakarkan oleh fotografi berbakat yang dirahsiakan dahulu namanya di sini. Siapa ?? Pirate of The Carribean ?? Kapten Jack Sparrow?? Aiwahh.. Betul tu. Dialah Johny Deep, hero lanun-lanun lautan dalam. HOho !! 



Tak cukup dengan Johny Deep, jurugambar berbakat ini juga berjaya melakarkan imej penyanyi berfesyen pelik , cik Gaga yang terkenal dengan lagu Alejandronya itu. Baiklah. Bagi menjawab segala persoalan pembaca budiman sekalian, disini Abang Bisu ingin mengumumkan nama tuan punya hasil kerja mengagumkan ini. Beliau ialah Philip Karlberg, jurufoto berbakat besar dalam bidang ambil mengambil gambar ini.

Dengan hanya menggunakan pin-pin kayu yang berwarna, beliau mampu menghasilkan wajah-wajah manusia sehinggakan ramai yang mampu meneka dengan tepat walaupun hidung dan mulut wajah berkenaan tak ada. Bagi menaikkan seri imej lakaran potertnya, Encik Philip Karlberg memakaikan cermin mata pada 'mata' mereka. Walllaaaahhh.. Kreatif kan ?? (^_^)







P/S : Gambar-gambar yang lain, kalian tekalah sendiri siapa empunya wajah. Kerja rumah untuk kalian sket. HOho !!

Sumber : philipkarlberg

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...